Zoek & Boek

Vakantie Zuid-Toscane

Toscane staat voornamelijk bekend vanwege Florence, de toren van Pisa, de groene heuvels en de Chianti wijnen. Maar in het zuiden van Toscane, waar het minder toeristisch is, zijn nog veel meer prachtige steden en onontdekte plekjes te vinden. Dit gebied van Toscane is ook populair onder de inwoners van Toscane zelf. De Maremma, het gebied rond de Monte Amiata en de Monte Argentario zijn populaire plekken. De natuur is hier nog ongerept en de stranden zijn paradijselijk.

 

Plaatsen en gebieden in Zuid-Toscane

Siena

Siena is een belangrijke stad in de regio, al sinds de middeleeuwen. Er is altijd strijd tussen Siena en Florence om de macht in Toscane.

Siena is de stad van de palio-paardenrace. Dit is een tweejaarlijkse ontmoeting tussen afgevaardigden van de zestien wijken van de stad. Siena is een stad met veel kunst en cultuur. De stad heeft een dorpse uitstraling.

Omgeving van Siena

De omgeving van Siena is meerdere keren door de Unesco bestemd als werelderfgoed. Zo zijn onder meer de torens van San Gimignano, het centrum van Pienza en de Val d’Orcia toegevoegd aan de werelderfgoedlijst.

De heuvels van Crete Senesi zorgen voor een typisch Toscanegevoel. De keukens van Montalcino en Montepulciano behoren tot de beste Toscaanse keukens van de regio. Ook liggen hier de oorsprong van topwijnen als Brunello di Montalcino en Vino Nobile di Montepulciano.

Ski- en natuurgebied

Zuidelijk gelegen van Siena ligt de oude vulkaan Monte Amiata. ’s Winters is dit een skigebied. Dit prachtige natuurgebied kent ook een aantal natuurlijke thermaalbaden. Deze worden gevoed door de aardwarmte van de Monte Amiata.

Grosseto en omgeving

Het gebied rond de stad Grosseto staat bekend om zijn Etruskische ruïnes van Vetulonia en Roselle. Echter, deze regio is vooral populair onder de strandliefhebbers. Populaire badplaatsen zijn Castiglione delle Pescaia en Punta Ala. Iets hierboven ligt een van de mooiste stranden van Toscane: Cala Violina.

Maremma-streek

Iets ten zuiden van Grosseto begint de Maremma. Grootste trekpleister van de Maremma is het Parco Naturale della Maremma. Dit is het eerste officiële natuurgebied van Toscane. Het is een uitstekend gebied voor vogelkijkers en andere natuurliefhebbers. De Maremma is voornamelijk een agrarisch gebied. Het is een van de meest dunbevolkte delen van Toscane. Je vindt hier veel agriturismo’s (slapen bij de boer).

Monte Argentario is een van de meest indrukwekkende en exclusieve gebieden. Hier vind je de havenstadjes Porto Santo Stefano en Porto Ercole. Dit zijn stadjes met veel kleurrijke huizen, vissersbootjes en luxe jachten.

Met een korte boottocht ben je op Isola del Giglio. Dit is een eiland met veel adembenemende baaien, prachtig blauw water en stranden waar je alleen met de boot of wandelend kunt komen. Isola del Giglio is eveneens uitstekend geschikt om te snorkelen en te duiken. Het eiland is een van de best bewaarde geheimen van Toscane.

Een momentje geduld… we gaan de meest geschikte
accommodaties voor je zoeken!