Zoek & Boek

Vakantie Montepulciano

Als je de chianti hebt gehad, slurp je vrolijk verder in Montepulciano, één van de andere wijngebieden in de regio Toscane. Rivaliteit alom, want in vroegere tijden wilden verschillende volkeren de Montepulciano claimen. Uiteindelijk gingen de Florentijnen er met de buit vandoor. Leuk om mee te maken: de wijnvatenrace eind augustus waar verschillende gilde groepen met elkaar de strijd aangaan en de Cantiere Internazionale d’Arte: het groot internationaal muziek –en kunstfestival.

Vind accommodaties in Montepulciano

Het stadscentrum van Montepulciano is verboden voor auto’s. Je kunt de auto gemakkelijk parkeren op of rond het Piazza Don Minzoni. Kom je met de trein, dan moet je acht kilometer lopen vanaf het station naar het historische centrum.

In de periode van Driekoningen tot begin maart is het erg rustig in Montepulciano. Vrijwel alle winkels en restaurants zijn dan gesloten. De stad houdt dan een soort van winterslaap.

Bezienswaardigheden Montepulciano

De stad Montepulciano kun je het beste bekijken door de hoofdstraat af te lopen. Deze hoofdstraat, genaamd Via del Gracciano nel Corso, begint bij de stadspoort Porta al Prato. Vervolgens loopt deze, al slingerend, omhoog tot het Piazza Grande. De belangrijkste gebouwen en winkels bevinden zich in deze hoofdstraat.

Duomo

De duomo van Montepulciano (Cattedrale di Santa Maria Assunta) werd tussen 1594 en 1680 gebouwd op de plek waar eerst een oude doopkerk stond. Van deze kerk is alleen nog de klokkentoren uit de vijftiende eeuw blijven bestaan.

De voorkant van de duomo is eigenlijk nooit afgebouwd. Hierdoor maakt deze een ietwat sobere indruk. Het altaar in de kerk is gedecoreerd met een drieluik van Taddeo di Bartolo.

Chiesa Di San Biagio

Deze San Biagio kerk staat op een paar kilometer van het centrum. Het is een perfect voorbeeld van de architectuur uit de renaissance. De kerk is gebouwd tussen 1519 en 1540.

Binnen in de kerk lijkt het net alsof je je in een ‘levend boek’ bevindt. Je komt er prachtige klassieke ornamenten tegen zoals de vierkante platte zuil, een uitstekende steen die een bovenliggend element draagt, het muurpaneel boven de ingang en het ronde raam waardoor het licht naar binnen valt.

De elementen in deze kerk zijn typische elementen uit de renaissance-periode. De bouwstijl van de San Biagio heeft hierdoor als voorbeeld gediend voor veel andere kerken in Toscane.

Een momentje geduld… we gaan de meest geschikte
accommodaties voor je zoeken!