Het Manhattan van Toscane wordt gekenmerkt door 72 torens, waarvan er inmiddels een aantal op de wereld erfgoedlijst staan. San Gimignano kende in de vroegere jaren veel rivaliteit, dus die torens hadden stuk voor stuk een functie, namelijk het herbergen van de rivaliserende families. Tegenwoordig zijn de torens niet meer in gebruik en staat San Gimignano vooral bekend om zijn prachtige vergezichten en… het beste schepijs ter wereld. Een ijsje eten is dus meer dan op zijn plaats.

Reistips Uitgelichte accommodaties in San Gimignano

Tenuta di Castel San Gimignano

Tenuta di Castel San Gimignano

In het hart van Toscane 'Colle di Val d'Elsa' ligt de kindvriendelijke accommodatie Tenuta di Castel San Gimignano . Met de bekende steden San Gimignano, Volterra en Siena in de buurt en de Chianti st...

San Francesco Sangiovese

San Francesco Sangiovese

Dit prachtige appartement is samen met 4 andere onderdeel van een charmante agriturismo. Het landgoed is als sinds de 13e eeuw eigendom van de adellijke familie Paoletti Gualandi, welke in de middelee...

Betrouwbare reisorganisaties Bekijk direct de beste prijzen

De meeste bezoekers vonden de beste prijs voor een vakantie San Gimignano bij:

Webblog Persoonlijke reisinspiratie voor San Gimignano

Agriturismo

Agriturismi Toscane

Op zoek naar de mooiste agriturismi? Vind en vergelijk.

Appartementen

Appartement Toscane

Vind en vergelijk een goedkoop appartement in Toscane.

Campings

Camping Toscane

Wil je gaan kamperen? Vind hier de beste campings van Toscane.

Vakantiehuizen

Vakantiehuis Toscane

Vind en vergelijk een goedkoop vakantiehuis in Toscane.

Vakantieparken

Vakantiepark Toscane

Vind en vergelijk goedkope vakantieparken in Toscane.

Bezienswaardigheden San Gimignano

De stad telt nu ongeveer 8.000 inwoners en leeft voornamelijk van het toerisme. Soms kan het te druk zijn in de stad, vooral in het hoogseizoen. In deze periode kan je dan ook het beste de stad bezoeken voor 10.30 uur en na 16.00 uur.

Het centrum van San Gimignano is autovrij. De auto mag je parkeren buiten de stadsmuren.

Rocca di Montestaffoli

In 1353 is het fort de Rocca di Montestaffoli gebouwd door de Florentijnen. In de jaren dat Toscane een groothertog was werd het fort vernield. In de negentiende eeuw is het fort opgebouwd in de huidige vorm.

Vanaf het fort heb je een prachtig uitzicht over de valleien rond San Gimignano.

Duomo van San Gimignano

De Collegiata di Santa Maria Assunta is de duomo van San Gimignano. Deze kerk is opgericht in 1056. In 1263 pas werd de trap toegevoegd.

In 1460 werd de kerk uitgebreid met de Capella della Concezione en de Capella Santa Fina. De laatste staat in het teken van de heilige Fina.

Torre Grossa

De Torre Grossa (grote toren) is de hoogste toren van San Gimignano. De toren is 54 meter hoog en is in elf jaar tijd gemaakt.

Het is de enige toren die geopend is voor publiek. De moderne trappen maakt de klim naar de top vrij makkelijk. Bovenop de Torre Grossa heb je een prachtig uitzicht over de stad. Ook kun je vanuit hier de andere torens goed bekijken.

Gelateria di Piazza

Deze ijscobar wint prijs na prijs met zijn fantastische ijs. De eigenaar Sergio Dondoli brengt keer op keer nieuwe smaken op de markt.

Heerlijk zijn de sorbetto alla Vernaccia (sorbetijs met vernaccia-wijn), de pistacchio met beroemde pistachenoten uit Bronte, de champelmo (champagne en grapefruit) of het ijs met chocola uit Centraal- en Midden-Amerika.

Ervaringen Toscane beoordelingen en tips

Hieronder vind je ervaringen, beoordelingen en tips voor een vakantie naar San Gimignano.


ToscaneTips

Gratis reisadvies ontvangen?
Ontvang een gratis reisgids
Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief Contact

Gratis reisadvies »