Zoek & Boek

Vakantie San Gimignano

Het Manhattan van Toscane wordt gekenmerkt door 72 torens, waarvan er inmiddels een aantal op de wereld erfgoedlijst staan. San Gimignano kende in de vroegere jaren veel rivaliteit, dus die torens hadden stuk voor stuk een functie, namelijk het herbergen van de rivaliserende families. Tegenwoordig zijn de torens niet meer in gebruik en staat San Gimignano vooral bekend om zijn prachtige vergezichten en… het beste schepijs ter wereld. Een ijsje eten is dus meer dan op zijn plaats.

Vind accommodaties in San Gimignano

Bezienswaardigheden San Gimignano

De stad telt nu ongeveer 8.000 inwoners en leeft voornamelijk van het toerisme. Soms kan het te druk zijn in de stad, vooral in het hoogseizoen. In deze periode kan je dan ook het beste de stad bezoeken voor 10.30 uur en na 16.00 uur.

Het centrum van San Gimignano is autovrij. De auto mag je parkeren buiten de stadsmuren.

Rocca di Montestaffoli

In 1353 is het fort de Rocca di Montestaffoli gebouwd door de Florentijnen. In de jaren dat Toscane een groothertog was werd het fort vernield. In de negentiende eeuw is het fort opgebouwd in de huidige vorm.

Vanaf het fort heb je een prachtig uitzicht over de valleien rond San Gimignano.

Duomo van San Gimignano

De Collegiata di Santa Maria Assunta is de duomo van San Gimignano. Deze kerk is opgericht in 1056. In 1263 pas werd de trap toegevoegd.

In 1460 werd de kerk uitgebreid met de Capella della Concezione en de Capella Santa Fina. De laatste staat in het teken van de heilige Fina.

Torre Grossa

De Torre Grossa (grote toren) is de hoogste toren van San Gimignano. De toren is 54 meter hoog en is in elf jaar tijd gemaakt.

Het is de enige toren die geopend is voor publiek. De moderne trappen maakt de klim naar de top vrij makkelijk. Bovenop de Torre Grossa heb je een prachtig uitzicht over de stad. Ook kun je vanuit hier de andere torens goed bekijken.

Gelateria di Piazza

Deze ijscobar wint prijs na prijs met zijn fantastische ijs. De eigenaar Sergio Dondoli brengt keer op keer nieuwe smaken op de markt.

Heerlijk zijn de sorbetto alla Vernaccia (sorbetijs met vernaccia-wijn), de pistacchio met beroemde pistachenoten uit Bronte, de champelmo (champagne en grapefruit) of het ijs met chocola uit Centraal- en Midden-Amerika.

Een momentje geduld… we gaan de meest geschikte
accommodaties voor je zoeken!