Zoek & boek

Agriturismo San Gimignano

  • Adembenemend landschap
  • Romantische historische steden
  • Culinaire verwennerij
  • Culturele schatten

Agriturismo San Gimignano

Zijn Florence, Pisa en Lucca de enige Toscaanse steden die je kent? Dan wordt het de hoogste tijd om je topografie wat op te frissen. Toscane kent namelijk tig steden die het bezoeken meer dan waard zijn. Bezoek bijvoorbeeld het sfeervolle San Gimignano, ook wel het Manhattan van Toscane genoemd. Een vakantie naar deze stad maak je bovendien helemaal af door te verblijven in een van de agriturismi rondom San Gimignano.

agriturismi in San Gimignano
Waar wacht je nog op?

Boek een agriturismo in San Gimignano

interhome toscane
Interhome Bekijk prijs
Booking.com Bekijk prijs
natuurhuisje toscane
Natuurhuisje Bekijk prijs
casamundo toscane
Casamundo Bekijk prijs
Vakantiediscounter Bekijk prijs

Populaire agriturismi in San Gimignano

San Girolamo

Toscane Chianti - San Gimignano

Le Sodole – Papavero

Toscane Chianti - San Gimignano

Le Sodole – Pervinca

Toscane Chianti - San Gimignano

Le Sodole – Petunia

Toscane Chianti - San Gimignano

Lari

Toscane Chianti - San Gimignano

Lari

Toscane Chianti - San Gimignano

La Chicca

Toscane Chianti - San Gimignano

Glicine

Toscane Chianti - San Gimignano

Fattoria di Fugnano

Toscane Chianti - San Gimignano

Fattoria di Fugnano

Toscane Chianti - San Gimignano

Toscane staat onder andere bekend om de agriturismo

Zowel agriturismo als San Gimignano kennen hun geschiedenis. De term agriturismo werd in 1985 bij wet gedefinieerd. De Italianen zijn namelijk trots op deze manier van toerisme. Toeristen konden destijds bij de boer overnachten.

Het concept is vandaag de dag nog steeds hetzelfde, maar kent inmiddels meer luxe. De ruime vakantieverblijven op het boerenterrein zijn vaak uitgerust met een prachtige tuin met zwembad. Je vindt agriturismi verspreid door heel Italië, maar met name de regio Toscane staat erom bekend.

San Gimignano is het Manhattan van Toscane

Zoals we net al zeiden heeft ook San Gimignano een rijke geschiedenis. Velen noemen de stad het Manhattan van Toscane om een reden. De stad heeft namelijk een prachtige skyline door de vele voormalige woontorens.

Ooit sierden 72 torens de stad, maar inmiddels zijn het er minder. De families in San Gimignano bouwden de torens destijds steeds hoger en hoger, want hoe hoger je toren, hoe belangrijker je was. De torens zijn inmiddels niet meer in gebruik, maar ze zorgen nog wel voor prachtige gezichten als je naar de stad rijdt.

De torens zelf tellen is overigens verrassend moeilijk. Door de slingerde weggetjes naar de stad toe, verandert je perspectief continu. Ben je benieuwd hoe zo’n woontoren er van binnen uitziet? Dan kun je verscheidene torens beklimmen. Een van de torens, Torre Campatelli is zelfs onveranderlijk gebleven en laat zien hoe de familie de toren destijds achterliet.

Volledig ommuurde torenstad

San Gimignano bevindt zich boven op een berg en is volledig ommuurd. Hierdoor ga je als het ware terug in de tijd tijdens een bezoekje aan de torenstad. De middeleeuwse architectuur trekt jaarlijks weer veel bekijks, maar ook om het eten trekken toeristen naar de stad. Je kunt er genieten van authentiek Italiaans eten en op de warme dagen kun je er terecht voor de lekkerste gelato.

Ontspannen bij een agriturismo

Na een dagje slenteren door San Gimignano en torens beklimmen, is het fijn om terug te keren naar een verblijf waar je tot rust kunt komen. Tussen de wijngaarden en olijfbomen net buiten het centrum van San Gimignano vind je voldoende sfeervolle agriturismi om te verblijven.

Je kunt er luieren in de tuin of ronddobberen in het zwembad. Ontspannen doe je bij een agriturismo sowieso. De kamers zijn ruim en vaak voorzien van een airco, zodat je ’s nachts in een koele kamer kunt slapen. Vanaf het terras of de patio heb je een prachtig uitzicht over het Toscaanse landschap. Glooiende heuvels zover het oog rijkt en de geur van de natuur zorgt dat je helemaal tot rust komt.

Culinair genieten

Sommige agriturismi zijn enkel uitgerust met een gastenkamer, maar de grotere verblijven zijn ook uitgerust met een keuken. Je kunt hier zelf je eigen maaltijden bereiden, maar als je daar geen zin in hebt, kun je ook je gastheer of gastvrouw om hulp vragen. Soms bereiden zij gerechten voor je die je kunt bestellen en bij andere families kun je aan tafel mee-eten.

Je gastheer of gastvrouw kookt graag met lokale producten en soms maken ze het ook zelf! In Toscane vind je daarnaast een aantal agriturismi met een wijnboerderij. Je gastheer of gastvrouw geeft je dan graag een rondleiding of laat je de zelfgemaakte wijnen proeven.

Het moge duidelijk zijn dat er genoeg vertier te beleven valt bij je agriturismo, maar er zijn ook genoeg ander pleziertjes te beleven rondom je verblijf. Zo is het vanaf San Gimignano een uurtje rijden naar cultuurstad Florence, in 40 minuten bevind je je in Volterra en binnen 20 minuten kun je de benen strekken in het natuurreservaat van Castelvecchio.

Persoonlijk reisinspiratie voor San Gimignano

Alle blogs

Top 4 restaurants San Gimignano met het mooiste uitzicht

San Gimignano, een wereldberoemd stadje gelegen in de provincie Siena. Het plaatsje is beroemd door haar...
lees verder

Ontsnappen aan de toeristen in San Gimignano

Vrijwel iedereen is het erover eens dat San Gimignano een van de meest pittoreske dorpjes van...
lees verder

Wat te doen in San Gimignano

San Gimignano, het bekendste bergdorp van Toscane. In dit dorp kun je de Middeleeuwen zelf ervaren,...
lees verder
Vragen en of opmerkingen?

Daisy helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van je accommodatie? Meer weten over verantwoord reizen in Toscane? Welke reisperiode is nu het best?

daisy toscanetips
Daisy Toscane expert
  • Adembenemend landschap
  • Romantische historische steden
  • Culinaire verwennerij
  • Culturele schatten

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod in Toscane voor je…