Zoek & Boek

Basilica di San Domenico

Deze tussen de dertiende en vijftiende eeuw gebouwde Sint-Dominicusbasiliek van Siena is een er op initiatief van de katholieke bedelorde van de Domicanen gekomen. Zij begonnen in het jaar 1226 met de constructie van dit flink uit de kluiten gewassen gotische kerkgebouw dat bovenop de Camporegio-heuvel staat.

Het op de vorm van een Egyptisch kruis geïnspireerde bouwwerk werd in de veertiende eeuw uitgebreid met een grote klokkentoren. De eeuwenoude basiliek is tot twee maal toe bijna in zijn geheel verwoest geweest. Een grote brand in 1532 en een grote aardbeving in 1798 waren hier debet aan. In beide gevallen werd de basiliek weer in ere hersteld.

Basilica di San Domenico

Je kunt deze kerk gratis bezoeken, foto’s maken is echter niet toegestaan.
Ook hier komt de kunstliefhebber aan zijn trekken. In de Sint-Dominicusbasiliek zijn een aantal werken te vinden van Italiaanse kunstenaars zoals Sano di Pietro, Sodoma en Ventura Salimbeni te bezichtigen.

Santa Catarina van Siena

De Basilica di San Domenico is de rustplaats van het gemummificeerde hoofd van de heilige Catharina van Siena. Zij is één van de twee patroonheiligen van Italië, en werd in 1461 heilig verklaard. Catharina dankt die heiligverklaring aan het feit dat zij er voor zorgde dat de paus en diens Curie in 1376 na een verblijf van 67 jaar in het Franse Avignon, weer terugkeerden naar Rome.

Alle bezienswaardigheden in Siena

Een momentje geduld… we gaan de meest geschikte
accommodaties voor je zoeken!