Zoek & boek

Duomo di Siena

  • Adembenemend landschap
  • Romantische historische steden
  • Culinaire verwennerij
  • Culturele schatten

Kathedraal van Siena

Tijdens je verblijf in Siena mag een bezoek aan de Duomo di Siena de kathedraal van Siena, zeker niet ontbreken. Je moet hiervoor wel een entree kaartje kopen. Maar je bezoekt dan ook veel meer dan een kerk alleen.  Hoewel een religieus gebouw heeft deze prachtige kathedraal namelijk ook veel weg van een museum. Je vindt er onder meer beeldhouwwerken van Michelangelo, Donatello en Bernini. Met de bouw van de Duomo werd in de twaalfde eeuw begonnen. De kathedraal is nooit helemaal afgebouwd volgens het oorspronkelijke plan. In dat geval had het een van de grootste kerkgebouwen ter wereld geweest. Een pestepidemie gooide echter roet in het eten.  Als je vanuit het Piazza del Campo naar het Piazza del Duomo loopt, kom je via een grote poort op het plein. De poort was eigenlijk bedoeld als een zijdeur in de gevel van het gedeelte dat echter nooit werd afgebouwd.

Duomo Siena
Waar wacht je nog op?

Boek een vakantiehuis in Siena

interhome toscane
Interhome Bekijk prijs
Booking.com Bekijk prijs
natuurhuisje toscane
Natuurhuisje Bekijk prijs
Vakantiediscounter Bekijk prijs
casamundo toscane
Casamundo Bekijk prijs

Marmeren vloer

Wat uiteindelijk wel gebouwd is, behoort tot een van de mooiste kathedralen van Italië. Dat begint eigenlijk al bij de vloer. Wanneer je je realiseert wat er zich onder je voeten bevindt, gaat je hart sneller kloppen.

Een werkelijk prachtige marmeren vloer die bestaat uit ruim 50 vlakken met daarop mooie afbeeldingen waaraan in de loop der tijd maar liefst 40 kunstenaars hebben gewerkt.

De vloer waarop onder meer verhalen uit de bijbel en de verschillende deugden zijn uitgebeeld, bevat ook een labyrint waar boetelingen overheen moesten kruipen, op hun blote knieën wel te verstaan.

Helaas voor het publiek worden sommige vlakken voor een deel van het jaar ter bescherming afgedekt. Tussen augustus en oktober heb je de meeste kans om de hele vloer te kunnen bewonderen.

Indrukwekkend is ook het baptisterium dat een verdieping lager ligt. Het plafond en de wanden zijn prachtig gedecoreerd met fresco’s van Lorenzo di Pietro. De zeshoekige doopvont waarop het leven van Johannes de Doper wordt uitgebeeld, is ontworpen door Jacopo della Quercia die ook verantwoordelijk was voor de reliëfs op de Gaia fontein.

Om het bezoek aan de Duomo compleet te maken, moet je beslist ook een kijkje nemen in de Libreria Piccolomini. Deze bibliotheek bevat een grote verzameling religieuze boeken, zangboeken en miniaturen. De wanden zijn gedecoreerd met fresco’s van Pinturicchio.

Populair in Siena

Rondleiding door de stad met toegang zonder wachtrij tot de kathedraal

Ontdek de beroemde bezienswaardigheden en verborgen juweeltjes van Siena tijdens een begeleide wandeling. Geniet van vooraf geboekte, prioritaire toegang tot de kathedraal om de verbluffende kunst en architectuur te ontdekken.

Tickets Kathedraal Siena

Meer bezienswaardigheden in Siena

Alle bezienswaardigheden in Siena
Waar wacht je nog op?

Boek direct een camping in Siena en omgeving

eurocampings toscane
Eurocampings Bekijk prijs
Booking.com Bekijk prijs
vacanceselect toscane
Vacanceselect Bekijk prijs
campings com toscane
Campings.com Bekijk prijs

Populaire accommodaties in Siena

Torre 4

Siena en omgeving - Sovicille

Torre 3

Siena en omgeving - Sovicille

Torre 2

Siena en omgeving - Sovicille

Quercia

Siena en omgeving - Trequanda

Pino

Siena en omgeving - Trequanda

Cipresso

Siena en omgeving - Trequanda

Casa del Sole

Siena en omgeving - Montalcino

Olivo

Siena en omgeving - Trequanda

VIlla Cielo

Siena en omgeving - Trequanda

Villa Azzurro

Siena en omgeving - Trequanda
Vragen en of opmerkingen?

Daisy helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van je accommodatie? Meer weten over verantwoord reizen in Toscane? Welke reisperiode is nu het best?

daisy toscanetips
Daisy Toscane expert
  • Adembenemend landschap
  • Romantische historische steden
  • Culinaire verwennerij
  • Culturele schatten

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod in Toscane voor je…