Zoek & Boek

Palazzo Salimbeni

Het in neo-gotische stijl gebouwde Salimbeni paleis aan het Piazza Salimbeni biedt onderdak aan een van de oudste banken ter wereld. De Banca Monte dei Paschi di Siena werd in de tweede helft van de vijftiende eeuw opgericht. Het is nog steeds een van de grootste banken van Italië.

Facelift

Het oorspronkelijke Palazzo Salimbeni werd in de veertiende eeuw gebouwd. Maar kreeg in de negentiende eeuw een belangrijke facelift wat resulteerde in de neo-gotische stijl die het nu heeft.

Palazzo Salimbeni

In het paleis bevindt zich naast de kantoren van de bank ook een klein museum met kunstwerken die de bank in de loop der eeuwen heeft verzameld.

Palazzo Salimbeni is niet het enige mooie gebouw in dit deel van de stad, Il Terzo di Camollia. Deze buurt was het terrein waar de rijke kooplui hun zaken deden. Nabijgelegen bouwwerken als het Palazzo Santucci (zestiende eeuw) en Palazzo Spannocchi, gebouwd in dezelfde periode als het Salimbeni paleis, getuigen ook van architectonisch vernuft en zijn je aandacht meer dan waard.

Alle drie de gebouwen zijn overigens eigendom van de Banca Monte dei Paschi di Siena.

Standbeeld

Op het midden van het fraaie Salimbeni plein staat een standbeeld van Sallustio Bandini, in 1880 gemaakt door Tito Sarrocchi.

Bandini was een Italiaanse econoom die de wisselbrief en daarmee een nieuwe manier van betalen bedacht. De filosofische econoom die een enorm aanzien genoot en in de achttiende eeuw werd benoemd tot aartsdiaken, schonk zijn persoonlijke bibliotheek die een paar duizend boeken omvatte, aan de inwoners van zijn geliefde stad Siena.

Alle bezienswaardigheden in Siena

Een momentje geduld… we gaan de meest geschikte
accommodaties voor je zoeken!