Zoek & Boek

Piazza del Campo

Siena is een hele bijzondere stad en behoort zonder twijfel tot een van de mooiste steden van Italië. Dat bijzondere begint al op het Piazza del Campo die de vorm van een schelp heeft. Het plein wordt alom beschouwd als een van de mooiste middeleeuwse pleinen ter wereld.

Boek een vakantie naar Siena

Dat bijzondere geldt trouwens voor de hele stad. Siena heeft veel van zijn middeleeuwse karakter bewaard, en dat zie je terug in de vele bezienswaardigheden. In Siena wandel je als het ware door een open lucht museum. Niet voor niets staat het historische centrum van deze Toscaanse stad op de werelderfgoedlijst van de Unesco.

Uitgelichte accommodaties in Siena

Bekijk meer

Badia a Passignano
Badia a Passignano

Vanaf € 656,-
per week

Colle Procchio
Procchio

Vanaf € 414,-
per week

Bramasole
Cortona

Vanaf € 890,-
per week

Ginestra
Bucine

Vanaf € 517,-
per week

Piazza del Campo, door de inwoners meestal ‘il Campo’ genoemd, wordt door kenners gezien als de oorsprong van de stad die zo’n 70 kilometer ten zuiden ligt van die andere beroemde Toscaanse stad, Florence.

Pleinen zijn in Italiaanse steden altijd belangrijke ontmoetingsplaatsen. Je zult hier dan ook van alles tegenkomen. De toerist die gekleed in een ongestreken t-shirt en sportbroek zijn witte benen toont, tot de elegant geklede Italiaan waarvoor het leven een permanente modeshow is.

Pan forte

De licht hellende piazza gemaakt van rode baksteen, is een ideale plek om je ontdekkingsreis door de middeleeuwen te beginnen, of al het moois wat je in Siena hebt gezien, te laten bezinken. Dat doe je dan met een heerlijke pan forte.

Dit typische brood uit Siena waarin noten en vruchten zijn verwerkt, is verkrijgbaar in de winkeltjes rondom het plein. Ook een flesje mineraalwater om de dorst te lessen is geen overbodige luxe. Vooral tijdens de warme zomermaanden.

Temperaturen van 30 graden zijn er dan meer regel dan uitzondering. Je kunt water overigens ook drinken uit de ‘fontein van de vreugde’ die midden op het plein is te vinden. Het frisse water wordt aangevoerd door een ruim 500 jaar oud aquaduct en komt soms van wel 30 kilometer ver.

De Fonte Gaia is zonder twijfel een van de mooiste fonteinen van Siena. Het is verrijkt met prachtige reliëfs van Jacopo della Quercia waarop onder meer het bijbels verhaal van Adam en Eva wordt uitgebeeld. Het centraal gelegen Piazza del Campo waaraan ook het Pallazzo Pubblico en de Torre del Mangia liggen is ook jaarlijks het toneel van de Palio.

Een momentje geduld… we gaan de meest geschikte
accommodaties voor je zoeken!