Zoek & boek

Piazza del Campo

  • Adembenemend landschap
  • Romantische historische steden
  • Culinaire verwennerij
  • Culturele schatten

Piazza del Campo

Siena is een hele bijzondere stad en behoort zonder twijfel tot een van de mooiste steden van Italië. Dat bijzondere begint al op het Piazza del Campo die de vorm van een schelp heeft. Het plein wordt alom beschouwd als een van de mooiste middeleeuwse pleinen ter wereld. Dat bijzondere geldt trouwens voor de hele stad. Siena heeft veel van zijn middeleeuwse karakter bewaard, en dat zie je terug in de vele bezienswaardigheden. In Siena wandel je als het ware door een open lucht museum. Niet voor niets staat het historische centrum van deze Toscaanse stad op de werelderfgoedlijst van de Unesco.  Piazza del Campo, door de inwoners meestal ‘il Campo’ genoemd, wordt door kenners gezien als de oorsprong van de stad die zo’n 70 kilometer ten zuiden ligt van die andere beroemde Toscaanse stad, Florence.

il Camp Siena
Waar wacht je nog op?

Boek een vakantiehuis in Siena

interhome toscane
Interhome Bekijk prijs
Booking.com Bekijk prijs
natuurhuisje toscane
Natuurhuisje Bekijk prijs
Vakantiediscounter Bekijk prijs
casamundo toscane
Casamundo Bekijk prijs

Pleinen zijn in Italiaanse steden altijd belangrijke ontmoetingsplaatsen. Je zult hier dan ook van alles tegenkomen. De toerist die gekleed in een ongestreken t-shirt en sportbroek zijn witte benen toont, tot de elegant geklede Italiaan waarvoor het leven een permanente modeshow is.

Pan forte

De licht hellende piazza gemaakt van rode baksteen, is een ideale plek om je ontdekkingsreis door de middeleeuwen te beginnen, of al het moois wat je in Siena hebt gezien, te laten bezinken. Dat doe je dan met een heerlijke pan forte.

Dit typische brood uit Siena waarin noten en vruchten zijn verwerkt, is verkrijgbaar in de winkeltjes rondom het plein. Ook een flesje mineraalwater om de dorst te lessen is geen overbodige luxe. Vooral tijdens de warme zomermaanden.

Temperaturen van 30 graden zijn er dan meer regel dan uitzondering. Je kunt water overigens ook drinken uit de ‘fontein van de vreugde’ die midden op het plein is te vinden. Het frisse water wordt aangevoerd door een ruim 500 jaar oud aquaduct en komt soms van wel 30 kilometer ver.

De Fonte Gaia is zonder twijfel een van de mooiste fonteinen van Siena. Het is verrijkt met prachtige reliëfs van Jacopo della Quercia waarop onder meer het bijbels verhaal van Adam en Eva wordt uitgebeeld. Het centraal gelegen Piazza del Campo waaraan ook het Pallazzo Pubblico en de Torre del Mangia liggen is ook jaarlijks het toneel van de Palio.

Populair in Siena

Zelfgeleide wandelaudiotour langs de hoogtepunten van de stad

Wandel door geplaveide straatjes en verken Sienna tijdens een zelfgeleide audiotour. Passeer het Piazza del Campo, het stadhuis, het centrale plein en meer met de magie van GPS-weergave.

Tickets Kathedraal Siena

Meer bezienswaardigheden in Siena

Alle bezienswaardigheden in Siena
Waar wacht je nog op?

Boek direct een camping in Siena en omgeving

eurocampings toscane
Eurocampings Bekijk prijs
Booking.com Bekijk prijs
vacanceselect toscane
Vacanceselect Bekijk prijs
campings com toscane
Campings.com Bekijk prijs

Populaire accommodaties in Siena

Torre 4

Siena en omgeving - Sovicille

Torre 3

Siena en omgeving - Sovicille

Torre 2

Siena en omgeving - Sovicille

Quercia

Siena en omgeving - Trequanda

Pino

Siena en omgeving - Trequanda

Cipresso

Siena en omgeving - Trequanda

Casa del Sole

Siena en omgeving - Montalcino

Olivo

Siena en omgeving - Trequanda

VIlla Cielo

Siena en omgeving - Trequanda

Villa Azzurro

Siena en omgeving - Trequanda
Vragen en of opmerkingen?

Daisy helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van je accommodatie? Meer weten over verantwoord reizen in Toscane? Welke reisperiode is nu het best?

daisy toscanetips
Daisy Toscane expert
  • Adembenemend landschap
  • Romantische historische steden
  • Culinaire verwennerij
  • Culturele schatten

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod in Toscane voor je…