Zoek & boek

Torre del Mangia

  • Adembenemend landschap
  • Romantische historische steden
  • Culinaire verwennerij
  • Culturele schatten

Klokkentoren staat naast het Palazzo Pubblico

Deze klokkentoren staat naast het Palazzo Pubblico en werd tussen 1338 en 1348 gebouwd door de gebroeders Rinaldo. Wanneer je op het Piazza del Campo staat kun je onmogelijk om deze slanke, elegante, in rood baksteen opgetrokken, toren heen. Met zijn hoogte van 88 meter is het dan ook de op twee na hoogste toren van Italië. Achter deze afmeting zat een gedachte. De toren is namelijk net zo hoog als de kathedraal, wat moest aangeven dat de wereldlijke macht even belangrijk was als de kerkelijke macht. De toren is waarschijnlijk vernoemd naar de eerste klokkenluider, Giovanni di Balduccio, die de bijnaam ‘Mangiaguadagni‘ had, wat zoiets betekent als iemand die zijn eigen winst opeet. De klokken worden nog altijd gebruikt tijdens feestdagen en luiden uiteraard ook tijdens de Palio

Torre del Mangia Siena Close up
Waar wacht je nog op?

Boek een vakantiehuis in Siena

interhome toscane
Interhome Bekijk prijs
Booking.com Bekijk prijs
natuurhuisje toscane
Natuurhuisje Bekijk prijs
Vakantiediscounter Bekijk prijs
casamundo toscane
Casamundo Bekijk prijs

Torre del Mangia beklimmen

Het is mogelijk om de toren te beklimmen. Aan het begin lijkt dat nog een eenvoudige opgave maar dat verandert al snel. Je moet rekening houden met een zeer smalle en steile weg naar boven. Het is echter de moeite van het klimmen zeker waard want eenmaal boven wacht je een prachtig panorama. Onder je ligt de stad Siena en kijk je uit over de groene heuvelachtige omgeving. Beneden zie je het Piazza del Campo en de Duomo liggen. In alle rust kun je genieten van de smalle straatjes die het beeld van het oude centrum bepalen. En je realiseert je nog eens wat een middeleeuwse weelde er zich voor je uitstrekt.

Verschillende bouwstijlen

Zie je liever af van de klim dan is een blik op de Torre del Mangia vanaf de grond ook de moeite waard. Je zult merken dat de bovenzijde van de toren in een andere stijl is gebouwd dan de onderzijde. Het onderste deel van de toren wordt net als het Palazzo Pubblico gekenmerkt door een gotische bouwstijl. De bovenzijde heeft daarentegen een veel ingetogener stijl. Dit gedeelte werd dan ook wat later toegevoegd aan de toren. Een verklaring van de verandering in stijl wordt wel gevonden in het feit dat de stad werd geteisterd door een pestepidemie.

Ook de Cappella di Piazza die zich aan de voet van de toren bevindt, werd na de epidemie gebouwd. Het marmeren bouwwerk is een eerbetoon aan de maagd Maria, als dank van diegenen die de pestepidemie hadden overleefd.

Populair in Siena

Toegangsticket Palazzo Pubblico

Bezoek het Stedelijk Museum van Siena, gelegen in het Palazzo Pubblico. Bewonder indrukwekkende en kostbare fresco’s die de verschillende zalen sieren en geniet vanaf de Loggia dei Nove van een prachtig uitzicht op het Sienese landschap.

Toegangsticket Palazzo Pubblico

Meer bezienswaardigheden in Siena

Alle bezienswaardigheden in Siena
Waar wacht je nog op?

Boek direct een camping in Siena en omgeving

eurocampings toscane
Eurocampings Bekijk prijs
Booking.com Bekijk prijs
vacanceselect toscane
Vacanceselect Bekijk prijs
campings com toscane
Campings.com Bekijk prijs

Populaire accommodaties in Siena

Torre 4

Siena en omgeving - Sovicille

Torre 3

Siena en omgeving - Sovicille

Torre 2

Siena en omgeving - Sovicille

Quercia

Siena en omgeving - Trequanda

Pino

Siena en omgeving - Trequanda

Cipresso

Siena en omgeving - Trequanda

Casa del Sole

Siena en omgeving - Montalcino

Olivo

Siena en omgeving - Trequanda

VIlla Cielo

Siena en omgeving - Trequanda

Villa Azzurro

Siena en omgeving - Trequanda
Vragen en of opmerkingen?

Daisy helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van je accommodatie? Meer weten over verantwoord reizen in Toscane? Welke reisperiode is nu het best?

daisy toscanetips
Daisy Toscane expert
  • Adembenemend landschap
  • Romantische historische steden
  • Culinaire verwennerij
  • Culturele schatten

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod in Toscane voor je…